Výroční zpráva 2011

V roce 2011 měl ASH - DOM Jistebník 83 členů, z toho je 79 hudebníků a 4 nehrající členové.

Pod dirigentskou taktovkou Petra Habernala, Martina Maléře, Jana Lubojatského a Michala Holuba orchestr úspěšně vystupoval doma i v zahraničí.

Jarní sezónu jsme tentokrát zahájili 25. - 27. března nahráváním CD v Sanatoriích Klimkovice a při této příležitosti také koncertem s repertoárem z nově připravovaného disku. Následoval tradiční Jarní koncert v Jistebníku, pro který jsme tentokrát vybrali termín 17. dubna.

Naši hudebníci se svou hrou v Kopřivnici také podíleli na Absolventském koncertě našeho nejmladšího dirigenta Michala Holuba, který tímto úspěšně dokončil svá vysokoškolská studia. Blahopřejeme.

Přesto, že velká část našich členů v květnu zápasila na školách s maturitami a státními závěrečnými zkouškami, vystupoval náš orchestr, i když v "oslabení", Kłodawie (PL) a sklidil velký úspěch na místních oslavách "Kvetoucí řepky".

Velkou část naší přípravy zaujímaly zkoušky na blížící se zájezd na jih Evropy.

V době od 5.7. - 11. 7. jsme vystupovali v rakouském Obermarkersdorfu, kde jsme byli velmi vřele přijati. Následovala cesta do slovinské Divače na Oslavy dne města. Oba hostitelské orchestry také přijaly naše pozvání k účasti na Mezinárodním festivalu dechových orchestrů Jistebník-Studénka 2012. Zároveň jsme také vystoupili v Parku Škocjanské jame u příležitosti vzpomínkové oslavy ke 120. výročí úmrtí Antona Hankeho, rodáka z Bravantic. Ubytování jsme byli v přímořském městě Isola, kde publikum na promenádě ocenilo naše vystoupení spolu s Mažoretkami Petra ze Studénky.

Naše další spolupráce s Mažoretkami Panenky z Hranic se rozvinula v podobě dvou zájezdů do Francie, a to ve dnech 10. 6. - 14. 6. a 29. 7. - 2. 8. 2011.

Tradiční letní soustředění jsme již potřetí prožívali v Budišově nad Budišovkou a v době od 17. 8. do 21. 8.. kde jsme pilně nacvičovali na blížící se Den obce Jistebník (27. 8. 2011) a soutěžní vystoupení na 15. ročníku Mezinárodní soutěže velkých dechových orchestrů, které se uskutečnilo 21. - 22. 10. 2011 v Ostravě, kde jsme se umístili ve vyšší kategorii ve stříbrném pásmu.

Tak jako se v životě střídají se radost i smutek, zastihla nás 15. září 2011 smutná zpráva o úmrtí našeho nejstaršího člena pana Vojtěcha Matějky, se kterým jsme se rozloučili spolu se všemi, kdo ho měli rádi ve smuteční síni ve Studénce.

Na nové víno nás už 16. září lákal moderátor Ruda z Ostravy, když jsme vystupovali na Vinobraní KD Akord v Ostravě-Zábřehu, ale my jsme se nenechali zmást, protože dobře víme, že nové víno z vinotéky "U Francka" z Polanky n. Odrou mohlo být jen od 11. 11. 2011.

Proto jsme pořádali Svatomartinský koncert se křtem našeho nového CD až 19. 11. 2011 v Jistebníku, který velmi skvěl moderovali Ivetta Vavrošová a Lukáš Pitucha. Po ukončení koncertu následovala při dobrém novém víně za doprovodu Gangsters of Swing Orchestra taneční zábava pro všechny, kdo se ještě nechystali brzy spát.

A na závěr našeho loňského vystupování jsme hostovali na koncertě dechového orchestru Rozmarýnka, který se uskutečnil dne 17. 12. 2011 v sále KD v Bílovci.

Jsme rádi, že činnost orchestru dále úspěšně pokračuje a chceme se snažit důstojně reprezentovat obec, kraj i Českou republiku.

Poděkování patří na tomto místě všem, kdo se jakkoli snažili a zasloužili o úspěchy v práci v tomto roce, a to nejen našim členům, ale také sponzorům:

- Obec Jistebník

- OH Ohyby - p. Helis

- Jistebnická stavební - p. Sládeček a Pleskot

- Stavebniny Felix

- NV PROPO - p. Veselý a Neslaník

- firma Luska Luděk - Klempířské a pokrývačské práce

- Lacina Gas, s.r.o. Studénka

- pan Löwy, Jistebník

[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5
| Autor: Ondřej Fries | Vydáno dne 01. 04. 2012 | 3063 přečtení | Počet komentářů: 816 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek