Výroční zpráva 2010

V roce 2010 měl ASH - DOM Jistebník 84 členů, z toho je 78 hudebníků a 6 nehrajících členů.

Orchestr i nadále vystupuje doma i v zahraničí pod dirigentskou taktovkou Petra Habernala, Martina Maléře, Jana Lubojackého a Michala Holuba.

Jarní sezónu jsme v loňském roce zahájili 25. dubna tradičním Jarním koncertem v KD v Jistebníku, na kterém jsme domácímu publiku zahráli skladby připravované na vystoupení na mezinárodním festivalu "Alte Kameraden" v  Gorzowě Wielkopolském (PL). Naše účinkování ve dnech 1. a 2 května ocenila mezinárodní porota zlatou medailí za koncertní program.

16. června nás mohli naši příznivci slyšet v Ostravě na Kuřím rynku a ve dnech 19. - 20. června jsme se zúčastnili Festivalu dechových orchestrů ve Štětí. Na adresu jeho pořadatelů festivalu je třeba podotknout, že jsme byli nadšeni starostlivou péči o náš orchestr a výbornou organizací celé akce .

U příležitosti 170. výročí narození bravantického rodáka Antona Hankeho, výzkumníka krasových jeskyní ve Slovinsku, jsme koncertovali v 4. srpna v KD v Bravanticích. Pozvání na naše vystoupení a následné přátelské posezení na zahradě u Šustků přijal také ředitel Národního parku Škocjanske jame, pan Albin Debevec s manželkou.

Letní soustředění, které se velmi dobře osvědčilo k přípravě nového repertoáru, se již podruhé uskutečnilo v Budišově nad Budišovkou, a to ve dnech 18. až 22. srpna. Příležitost vyzkoušet si, co jsme se naučili, se nám naskytla přímo na místě na zahradní slavnosti, kterou uspořádal majitel rekreačního areálu. Na programu bylo nejen naše vystoupení, ale také koncert Rozmarýnky z Bílovce a Swing Bandu Martina Maléře.

Tak jako se v životě střídají se radost i smutek, zastihla nás uprostřed roku dne smutná zpráva o úmrtí našeho dlouholetého člena pana Petra Besedy, se kterým jsme se rozloučili spolu se všemi, kdo ho měli rádi ve Smuteční síni ve Fulneku.

Naše další hostování v Polsku se uskutečnilo 27. - 28. 8. 2010 na festivalu "Zlaty puzon" v Zadzimu a Podebici.

Největší událostí v našem účinkování byl bezesporu 6. ročník Mezinárodního festivalu dechových orchestrů Jistebník - Studénka 2010, kterého se zúčastnili:

1. ASH - DOM Jistebník

2. DO při ZUŠ Opava

3. DO Dąbrowa Górnicza (Polsko)

4. DO při ZUŠ Uničov

5. Dechový orchestr Ostrava

a soubory mažoretek Petra ze Studénky a mažoretky Krokodýl z Ostravy. I přes nepřízeň počasí předvedly všechny orchestry i mažoretky skvělé výkony, které obecenstvo ocenilo bouřlivým potleskem.

Ale ještě než tato velkolepá akce proběhla, stačila se během sobotního dopoledne Barča Janošková stát paní Baránkovou.

Ivoš Tomančák také nezahálel a v říjnu taktéž vstoupil do stavu manželského.

Dne 20. listopadu, se uskutečnil v nově opraveném KD v Jistebníku již druhý ročník Svatomartinského koncertu s ochutnávkou nového vína a slovem jej provázel pan Jiří Siostrzonek z Dolního Benešova.

Naši činnost v loňském roce podpořili také tito sponzoři:

- Obec Jistebník

- Lacina Gas, s.r.o. Studénka

- Jan Tichánek, Budišov n. Budišovkou

Věříme, že i přes současnou nepříznivou ekonomickou situaci, nám naši příznivci zůstanou nakloněni a najdou se i další, kteří fandí tvořivým lidem a dechové hudbě.

Jsme rádi, že činnost orchestru dále úspěšně pokračuje a chceme se snažit důstojně reprezentovat obec, kraj i Českou republiku. Poděkování patří na tomto místě všem, kdo se jakkoli snažili a zasloužili o úspěchy v práci v tomto roce, a věříme, že spolu s vámi máme před sebou další úspěšný rok.

[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5
| Autor: Ondřej Fries | Vydáno dne 01. 04. 2012 | 2924 přečtení | Počet komentářů: 1087 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek