Výroční zpráva 2006

V roce 2006 měl ASH - DOM Jistebník 69 členů, z toho je 65 hudebníků a 4 nehrající členové.

Pod dirigentskou taktovkou Petr Habernala, Martina Maléře a Jana Lubojatského orchestr úspěšně vystupoval doma i v zahraničí.

Jarní sezónu jsme tentokrát zahájili 21. - 23. dubna nahráváním DVD v Sanatoriích Klimkovice a při této příležitosti také koncertem s repertoárem našeho DVD. U příležitosti Dne matek jsme 13. května hráli naši největším příznivkyním, všem maminkám, tetám a babičkám, které přijaly naše pozvání do KD v Jistebníku.

9. červen nás opět zastihl v Letní zahradě Domu kultury Akord v Ostravě-Zábřehu, kde jsme spolu s mažoretkami Krokodýl zahajovali pravidelné Dny kultury. Také 30. června nás mohli naši příznivci slyšet v Ostravě, tentokrát na Kuřím rynku.

Tak jako se v životě střídají se radost i smutek, zastihla nás uprostřed roku dne 20. 7. 2006 smutná zpráva o úmrtí našeho dirigenta pana Jiřího Halaty, se kterým jsme se rozloučili spolu se všemi, kdo ho měli rádi ve Smuteční síni v Jistebníku.

Letní program orchestru zahrnoval dne 23. července koncert u příležitosti Dne obce ve Spálově, rodišti našeho dřívějšího dirigenta Františka Šustka.

Déšť a nepříznivé počasí provázely i tentokrát letní soustředění v Palkovicích v rekreačním středisku Barborka, které se uskutečnilo v tradičním čase 4. až 9. srpna. Na programu byl tentokrát nácvik repertoáru na lednovou soutěž v Praze v r. 2007.

Jediným letošním zahraničním vystoupením byla účast na 30. ročníku Tradičních řemesel v Krakově dne 20. srpna 2006.

Po tomto zájezdě pak následovala trojice vystoupení po České republice: 27. srpna II. ročník přehlídky regionálních pivovarů ve Štramberku, 2. září velkolepý Festival dechových hudeb ve Zlíně a korunou se stal náš III. Mezinárodní festival dechových hudeb - Jistebník - Studénka 2006.

Naše pozvání přijaly

• orchestry:
    • Dechový orchestr mladých ZUŠ Němčice nad Hanou
    • Mládežnický dychový orchestr Baštovanka při ZUŠ M. Moyzesa Prešov
    • Městský dechový orchestr Štramberk
    • Dechový orchestr ZUŠ Vimperk
    • Dechový orchestr HANÁ z Přerova
    • Dechový orchestr mladých Krnov
  • soubory mažoretek:
    • Krokodýl z Ostravy
    • Pražské mažoretky

Taktéž jsme uvítali 4-člennou delegaci zástupců slovinské dechové hudby z Gornje Gorje a s radostí přijali jejich pozvání k vystupování ve Slovinsku na jaře r. 2007. Věříme, že se všechny orchestry líbily a těšíme se na IV. ročník festivalu v r. 2008.

Podzimní zkoušení pak předcházelo Prosincovému koncertu v Jistebníku, který se konal 9. prosince, kde jsme slavnostně uvedli naše DVD do života. Byli jsme velmi potěšeni účastí domácího obecenstva i zájmem hostů, kteří přijali naše pozvání.

Poděkování patří na tomto místě všem, kdo se jakkoli snažili a zasloužili o úspěchy v práci v tomto roce.

ASH-DOM Jistebník

| Autor: Martin Maléř | Vydáno dne 27. 10. 2007 | 6899 přečtení | Počet komentářů: 1222 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek